LATEXBALLONNEN

 

Materiaal
Ballonnen worden gemaakt van Latexrubber. Latex wordt gewonnen in de natuur door rubber van een rubberboom af te tappen (hevea Brailiensis) ook wel bekend als “huilende boom”. Latex betekent in principe: “Polymeer met rubber-elastische eigenschappen”. Om specifieke materiaaleigenschappen zoals sterkte en elasticiteit te verbeteren wordt latex bewerkt met een minimale hoeveelheid chemicaliën, welke toegestaan zijn volgens de speelgoedrichtlijn 2009/48 EC. 

Personen met een latexallergie raden wij af ballonnen te gebruiken.

Latexballonnen zijn biologisch afbreekbaar, maar ……
Na het opblazen van een ballon begint na ongeveer een uur het oxideren van het materiaal en in principe het afbraakproces. Voordat de ballon echter volledig is afgebroken gaat er een behoorlijke tijd overheen, te vergelijken met de
trage afbraaktijd van een eikenblad. Denkt u daaraan als u besluit om ballonnen op te laten. 

Gebruiksduur
De latexballonnen hebben het meest te lijden van warmte en directe zonnestralen. Op bijvoorbeeld warme zomerse dagen, zullen ballonnen welke buiten opgehangen worden, daarom sneller van kleur verbleken en sneller knappen. In een ruimte met een normale gemiddelde temperatuur (zonder veel (zon-) licht, houden de ballonnen hun luchtvulling in de regel meerdere weken, wanneer deze goed gevuld en afgesloten zijn.

Tip
Blaas de latexballonnen eerst op het maximale formaat op en laat daarna circa 10% ontsnappen. Hiermee wordt de oppervlakte van de ballon ontlast en gestabiliseerd. Blaas de ballon niet groter op dan het maximale ballonformaat, want dan kunnen deze snel knappen. Vooral hartballonnen zijn hier erg gevoelig voor!   

Ballonnen zijn, volgens de nieuwste speelgoedrichtlijn niet geschikt voor kinderen beneden drie jaar. Toezicht door volwassenen is dan ook vereist. 

Vullen met heliumgas
Alle latexballonnen die wij leveren kunnen met heliumgas gevuld worden, met uitzondering van vormballonnen (voor het maken van figuren), waterballonnen en ballonnen kleiner dan 20 cm (te weinig inhoud om te kunnen stijgen).

Heliumgas is een natuurlijk edelgas, onbrandbaar, niet explosief en niet giftig en maakt deel uit van onze atmosfeer. De zweeftijd van een met helium gevulde ballon is, bij gunstige omstandigheden, maximaal 12 uur. Meestal is dit echter niet haalbaar. Wij hanteren onderstaande tabel als richtlijn. Hierbij gaan wij uit van gemiddelde zweeftijden gemeten in een gesloten ruimte op kamertemperatuur. Gemiddelde zweeftijd van een ballon onder gunstige omstandigheden:
  • Rond latex 9 inch / 23 cm doorsnede ca. 6 tot 8 uur
  • Rond latex 11 inch / 28 cm doorsnede ca. 10 tot 14 uur
  • Rond latex 14 inch / 35 cm doorsnede ca. 12 tot 18 uur
  • Rond latex 32 inch / 80 cm doorsnede ca. 16 tot 24 uur
  • Rond latex 39 inch / 100 cm doorsnede ca. 24 tot 36 uur
De uiteindelijke zweeftijd van een ballon hangt af van de maat van de ballon en de omgevingscondities. Vooral weersomstandigheden (zon, regen, wind) hebben onvermijdelijk invloed op de levensduur en zweeftijd van een ballon.
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Springkussen verhuur Groningen, Abraham huren Groningen, Zeskampspellen huren Groningen, Attractie verhuur Groningen, Luchtkussen verhuur Groningen, Springkussen huren Groningen, Suikerspinmachine huren Groningen, Popcornmachine huren Groningen, Ranjakoe huren Groningen, Abraham pop huren Groningen, Sarah pop huren Groningen, Opblaaspop huren in Groningen, Ooievaar huren groningen, Attractieverhuur Groningen, Oud Hollandse spelletjes, Sumopakken huren groningen, Opblaasattractie huren Groningen, Abraham of Sarah pop huren Groningen, Heliumballonnen Groningen, Zeskamp huren Groningen, Opblaasbare ooievaar huren Groningen, Oudhollandse spelletjes huren Groningen, Skytubes skydancers huren Groningen, Springkussen en attractieverhuur Drenthe, Springkussen en attractieverhuur Friesland, Opblaas attractie huren Groningen, Zeskamp spelletjes huren Groningen, Ballondecoratie Groningen, Ballonnenboog Groningen, Rode loper huren Groningen, Poffertjeskraam huren Groningen, Buikschuifbaan huren Groningen, Survivalbaan huren Groningen, Stormbaan huren Groningen, Sumoworstelen in Groningen, Opblaasbare voetbalattracties huren Groningen, Waterattractie huren Groningen, Luchtkussen huren Groningen, Opblaasbare glijbaan huren Groningen, Tobbedansbaan huren verhuur Groningen, Levend tafelvoetbal pannaveld huren in Groningen, Sarah pop huren in Groningen, Sarah pop verhuur in Groningen, Abraham pop verhuur Groningen